individuele coaching

Leiderschapscoaching

We leven in een tijd waarin veranderingen sneller gaan dan ooit. De eisen die vandaag aan leidinggevenden gesteld worden zijn niet meer te vergelijken met ongeveer vijftien jaar geleden; een nieuwe generatie schoolverlaters zijn mondiger en hebben andere verwachtingen ten aanzien van hun job, collega’s en werkgever. De leiders van vandaag worden geconfronteerd met de vele vraagstukken die de vaak  ‘nieuw samengestelde teams’ hen voorschotelen. En dan is er nog de dwingende sociale wetgeving, informatisering van de zorgprocessen en uurroosterbeheer, de opmaak van afdelingsbeleidsplannen, het sturen op cijfers en indicatoren, competentiegericht coachen, conflicten hanteren, motiveren, inspireren,… Kortom, je moet al een duizendpoot zijn om niet te struikelen over één van deze thema’s. Een externe coach kan u begeleiden om uw doelen in uw eigen ontwikkelingsproces te helpen verwezenlijken.

Aanleidingen om een externe coach in te roepen:

  • ik wil leren loslaten, ik delegeer te weinig
  • ik slaag er niet in om mijn administratie af te werken
  • ik heb problemen met time management
  • ik heb te weinig geduld met mijn medewerkers
  • ik kan geen beslissingen nemen als puntje bij paaltje komt
  • ik ben te veeleisend naar mijn medewerkers

Loopbaancoaching

U staat op een kruispunt in uw carriere en twijfelt welke richting het uit moet. Met uw coach onderzoekt u samen wat uw talenten zijn, uw interesses, competenties, eigenschappen, motiverende omstandigheden, dromen,… Tot u klaar bent om een bewuste keuze te maken uit mogelijkheden die echt bij u passen.

Coachen van medewerkers in de gezondheids- en welzijnszorg

Kiezen voor een job in de gezondheids- en welzijnszorg is ervoor kiezen om elke dag opnieuw geraakt te worden, ten positieve en ten negatieve. Wilt u weer opnieuw meer voldoening vinden in uw job en in het samenwerken met uw collega’s? Uw concrete vragen vanuit de dagelijkse realiteit vormen het vertrekpunt voor uw individueel coachingstraject.

Mogelijke aanleiding voor coaching:

  • hoe kan ik beter omgaan met bepaalde collega’s in het team?
  • Hoe reageer ik beter op stresserende situaties?
  • ik wil doorgroeien naar een leidinggevend niveau, maar twijfel of ik dat wel kan.

Conflictcoaching

Als verschillen in visie tussen 2 teamleden escaleren tot een heus conflict, heeft dit zijn impact op de hele afdeling. Medewerkers gaan slechter functioneren, het ziekteverzuim stijgt, de afdeling raakt ontwricht. In conflictcoaching worden de betrokken partijen gezamenlijk en individueel gecoacht om de samenwerkingsrelatie weer aan te gaan.